De een vindt het onzin of te veel moeite en de ander ziet het als het ei van Columbus om bewust te worden van een voedselpatroon: voedingsapps. Velen denken bij voedingsapps ook direct aan afvallen. Een voedingsapp dient voor veel meer dan alleen maar afvallen. Waarvoor allemaal, leg je ik je in dit blog uit.
Calorieën tellen: (on)gezond en (on)zin?
Waarom er duidelijk twee verschillende meningen zijn omtrent voedingsapps komt met name door de focus op kwantiteit in plaats van kwaliteit. De focus werd te veel gelegd op het aantal calorieën, terwijl de ene calorie niet de ander is. Alleen maar calorieën tellen zegt niks over hoe gezond je echt eet.
Vele apps hebben op deze kritiek ingespeeld en geven je tegenwoordig meer informatie over welke voeding daadwerkelijk voedzaam is voor je lichaam.
Wanneer je een voedingsapp gebruikt, betekent dit niet direct dat je gezond bezig bent. Het gaat ook om de manier hoe je met de app omgaat, het traject waar jij mee bezig bent of mee wil gaan starten én dat je weet op welke manier je gezond moet eten en bewegen. Zo niet, dan is de voedingsapp ook maar gewoon een app ;-).
De voordelen van voedingsapps
Voedingsapps dienen voornamelijk als hulpmiddel waar je met verschillende doelen goed gebruik van kunt maken. Het geeft je namelijk inzicht in je eetpatroon. Zo heeft iedereen een ander doel. De een wil afvallen, de ander weer aankomen en misschien wil jij graag meer spieren opbouwen. Met een voedingsapp – en de kennis hoe je dit doel bereikt – heb je inzicht in welke voedingsstoffen je te veel of juist te weinig binnenkrijgt. De voedingsstoffen waarin je inzicht krijgt zijn, bijvoorbeeld: calorieën, vetten, koolhydraten en eiwitten.
Waar velen de mist in gaan
Dat ene dropje, dat kleine glas fruitsap of die appel tellen toch amper calorieën? Als je gebruik maakt van een voedingsapp en hier optimaal gebruik van wil maken moet je consistent alles – maar dan ook echt alles – wat je consumeert noteren. Wanneer je dit niet doet, ontstaat er onderrapportage wat weer een scheef beeld veroorzaakt over wat je daadwerkelijk binnenkrijgt. Hierdoor weet je niet waar het mis gaat in jouw proces.
Voedingsapp Your Personal Foodness Coach
De Your Personal Foodness Coach voedingsapp
Of je wil afvallen, aankomen, gezonder wil eten of bewuster wil zijn van wat je eet. De YPFC voedingsapp is een voedingsapp anders dan andere voedingsapps, en wel hierom…
Een overzicht per dag
Iedere dag krijg je een overzicht van de hoeveelheid calorieën die je op een dag mag eten. De app plant 10 dagen vooruit dus je staat niet voor verrassingen als het om boodschappen gaat. Dit geeft extra rust wanneer je een druk schema hebt.
Boodschappenlijstje
Lang zoeken naar de juiste ingrediënten is vanaf nu verleden tijd. De app maakt automatisch een boodschappenlijstje aan de hand van de recepten. Bestel je boodschappen direct online in de app via de Albert Heijn of gebruik de app als boodschappenlijst bij je lokale supermarkt.
Meer dan 1500 recepten
Heb je een keer geen zin in de voorgestelde maaltijd? Met één druk op de knop krijg je een overheerlijk nieuw aanbod voor op jouw bord. De app houdt ook rekening met jouw eetwensen. Heb je een keer eters op bezoek? Ook dat is geen probleem. Je past de portiegroottes met gemak aan zodat iedereen kan meegenieten.
Een voedingsapp alleen is niet genoeg
Voedingsapps geven je inzichten in je eetpatroon en/of helpen je bij het houden aan bepaald voedingspatroon. Het gebruik van alleen een voedingsapp is wellicht niet genoeg om jouw doelen te behalen. Ik, als personal trainer en food coach, bied diverse programma’s aan om jou te ondersteunen, te begeleiden en help jou het behalen van jouw droom levensstijl of figuur. Of je nou wil afvallen, aankomen of je figuur meer wil stroomlijnen. Neem een kijkje bij het Beastie Program en de Foodness Challenge.
Your Personal Foodness Coach personal training
Bronnen: fit.nl, Het Voedingscentrum, Voedingnu.nl